قالیشویی سنتی بهتر است یا اتوماتیک؟
در روزهای پایانی سال یکی از مراکز پر استفاده مراکز قالیشویی هستند. در ایام گذشته به علت اینکه اکثر مردم در خانههای ویلایی سکونت داشتند و همچنین هزینههای آب و مواد شوینده مانند امروز نبود، به همین دلیل اکثرشان فرشهای منزل خود را به صورت دستی و سنتی شست و شو میدادند .
به این دلیل که غالب افراد امروزه در آپارتمانهای که فضای کوچکتری نیز نسبت به خانههای ویلایی داشته زندگی میکنند، همچنین به علت افزایش هزینهها و مشغلهی زیاد افراد و نبود وقت کافی، شست و شوی فرش در منازل جای خود را به شست و شو در مراکز قالیشویی داده است.
همین امر مشخص میکند که افراد باید در انتخاب مراکز قالیشویی دقت لازم را بکنند. برای مثال اگر در جهانشهر ساکن هستید بهتر است برای استفاده از خدمات این مراکز از جمله فرششویی، موکتشویی و مبلشویی ابتدا تحقیقات لازم را کرده و سپس از آنها استفاده کنید.
برای مثال میتوانید لیست بهترین مراکز قالیشویی در تهران را با استفاده از سرچ در فضای وب پیدا کنید. در این مقاله قصد داریم در ارتباط با شستن و شوی فرشها به روش سنتی و اتوماتیک در مراکز قالیشویی نکاتی را بیان کنیم، در ادامه مطلب ما را همراهی کنید.
شستن فرش به روش سنتی چگونه انجام میشود؟
اگر در تهران ساکن هستید و قصد استفاده از خدمات قالیشویی را دارید میتوانید با کمی تحقیق لیست بهترین مراکز قالیشویی در تهران را پیدا کرده و به دلخواه از خدمات آنها استفاده کنید. در این قسمت از مقاله قصد داریم روش شستن فرش به شکل سنتی را بیان کنیم، با ما همراه باشید.
یکی از روشهای معمول برای شستن فرشها و تمیز کردن آنها روش سنتی است که در بعضی از مراکز قالیشویی هنوز از این روش استفاده میشود. طبق این روش باید ابتدا فرش را خاک گیری کرد. بعد از آنکه فرایند خاک گیری فرش به خوبی انجام شد نوبت به آغاز فرایند شستن فرش میرسد.
در این روش با استفاده از آب و مواد شوینده با کیفیت مرغوب، فرش را از هرگونه آلودگی پاک میکنند. در نهایت آبگیری فرش انجام میشود و فرش به محیطی برای خشک شدن منتقل میشود. در این مراکز که به روش سنتی کار شست و شوی فرشها را انجام میدهند، ابتدا برای شروع فرایند خاک گیری از یک برس نرم یا جارو استفاده میکنند.
این ابزارها باعث میشوند تا ذرات گرد و غبار موجود در میان الیاف فرش از آن خارج شود تا در هنگام شست و شو در الیاف باقی نماند. برای شستن فرش با آب و مواد شوینده معمولا از آب گرم استفاده میکنند تا حجم بیشتری از آلودگیها از روی آن پاک شوند. البته باید بیان کنیم نوع ماده شوینده به نوع الیاف و جنس فرش و میزان آلودگی و لکههای موجود در آن و حتی به آسیب دیدگیهای آن ارتباط پیدا میکند.
بعد از آنکه فرشها به خوبی شسته و آبگیری شدند برای اینکه به طور کامل تمام قطرات آب داخل الیاف از آنها خارج شود، آنها را روی پایهای قرار میدهند و بعد از چندین ساعت از ماشینهای خشک کن استفاده میکنند و درنهایت فرشهای قرار گرفته در دستگاه با حرارتی ملایم کاملا خشک میشوند. البته در بعضی مراکز به جای استفاده از دستگاه خشک کن همچنان به روش سنتی و قدیمی عمل کرده و آنها را در مکانی پهن میکنند تا خشک شوند.