برای تمیز کردن مبل چه کار کنیم؟

پاک کردن مبلمان پارچه ای کار آسان اما حساسی است. خیلی اوقات پیش می‌آید که با دیدن لکه های زیاد و کثیفی روی مبل، سریعا به سراغ پارچه تنظیف و مواد شوینده می‌رویم و سعی می‌کنیم لکه ها را پاک کنیم. اما نتیجه ناامیدکننده و بسیار بد خواهد شد؛ نه تنها لکه ها پاک نمی‌شوند بلکه جای مواد شوینده هم روی پارچه مبل باقی می‌ماند و لکه ها بزرگتر می‌شوند.

نکته اینجاست که باید ضمن به کار بردن شوینده مناسب مبلمان، مراحل قبل از استفاده از تمیز کننده مبل را حتما انجام دهید. این مراحل، که در بخش بعدی توضیح داده شده‌اند، بسیار ساده هستند و از تثبیت لکه ها جلوگیری می‌کنند. همچنین لازم است بعد از طی گام به گام تمیز کردن مبل، نکات مهمی را در ارتباط با خشک کردن مبل و استفاده از براق کننده رعایت کنید.

مراحل تمیز کردن مبل پارچه‌‌ ای

مبل‌ های پارچه‌ ای بسیار حساس هستند و در صورتی که نظافتشان به‌درستی انجام نشود، ممکن است باعث گسترده‌تر شدن آلودگی و آسیب رسیدن به پارچه مبل شود. البته اگر نظافت را به‌صورت اصولی و طبق دستورالعمل‌های موجود انجام دهید می‌توانید مبل‌هایتان را با خیال راحت تمیز کنید.

مرحله اول: جارو و برس کشیدن

مرحله اول تمیز کردن مبل پارچه‌ای با استفاده از لکه بر مبل، شامپو فرش، بخارشوی و جاروبرقی و یا برس‌های غلتکی است. برای تمیز کردن مبل پارچه‌ای، ابتدا باید همه کوسن‌ها و قطعات جدا شدنی را بردارید تا بتوانید هر چیزی را که بین مبل‌ها افتاده تمیز کنید.

برای تمیز کردن مبل پارچه ای، در شرایط ایده‌آل، با یک برس نرم روی آن بکشید تا سطح مبل تمیز‌تر شود. در حین تمیز کردن مبل، برای جمع کردن موها، جارو برقی‌ها معمولا قطعات مخصوصی دارند و در غیر این صورت، می‌توانید از برس‌ های غلتکی برای تمیز کردن مبل استفاده کنید.

مرحله دوم: توجه به راهنمای شستشوی مبل

دومین مرحله تمیز کردن مبل پارچه‌ای توجه به دفترچه راهنمای مبلمان است. بسیاری از سازندگان مبل یک برچسب یا دفترچه راهنما همراه با مبل عرضه می‌کنند و روش تمیز کردن مبل پارچه ای با شامپو فرش و یا روش‌های دیگر را در آن توضیح می‌دهند.

این دستورالعمل‌ها را کامل بخوانید؛ چون توصیه‌های خوبی در مورد بهترین مواد شوینده مبل برای پارچه مبلمان شما و روش استفاده آن، توضیح داده شده است. مثلا طرز شستن مبل با شامپو فرش، سرکه یا آب اکسیژنه نیز ممکن است در آن آمده باشد. معمولا در برچسب‌ها یا دفترچه‌های راهنما علائمی وجود دارد که بد نیست برای تمیز کردن مبل آن‌ها را بدانید. این علائم و مفاهیم آن‌ها در جدول زیر آمده است:

راهنمای شستن مبل پارچه ای

مرحله سوم: لکه زدایی

سومین اقدامی که برای تمیز کردن مبل پارچه ای باید انجام داد، تمیز کردن لکه‌ ها است. اگر مشکل فقط لکه‌ ها هستند، لازم نیست کل مبل پارچه ای را بشویید. کافی است فقط لکه‌ ها را از بین بیرید. در مواردی هم که لازم است کل مبل تمیز شود، بهتر است اول لکه زدایی شود.

برای تمیز کردن مبل پارچه ای بهتر است لکه زدایی قبل از شستشو انجام شود. لکه زدایی از مهم‌ترین مراحل تمیز کردن مبل است؛ زیرا لکه‌ ها با فرآیند معمولی شستشو، به خوبی تمیز نخواهند شد و نیاز به صرف تلاش بیشتری در قیاس با تمیز کردن مبل در نواحی دیگر دارند.

مرحله چهارم: پاک کردن کل مبل

چهارمین مرحله برای تمیز کردن مبل پارچه ای، شستن مبلمان است. برای تمیز کردن مبل، اگر رویه مبل جدا می‌شود، می‌توانید آن را جدا کنید و در ماشین لباسشویی یا خشکشویی بشویید. اگر رویه‌ های مبل جدا نمی‌شوند، به نکات زیر برای شستشو و خشکشویی مبل در منزل توجه کنید:

هنگام استفاده از شوینده (یا حتی تمیز کردن مبل پارچه ای با شامپو فرش و سرکه)‌، در‌ها و پنجره‌ها را باز کرده و در صورت امکان تهویه را روشن کنید.

برای انتخاب بهترین مواد شوینده مبل، مطابق دستورالعمل‌های برچسب یا دفترچه شرکت سازنده عمل نمایید. سازندگان مبل‌ های پارچه‌ ای معمولا جنس پارچه و ماده شوینده مناسب آن را در برچسب یا دفترچه راهنما می‌نویسند. در غیر این صورت از فروشنده سوال کنید تا در تمیز کردن انواع مبل پارچه ای ساتن، مخمل و … با چند ترفند ساده، دچار مشکل نشوید. تمیز کردن مبل پارچه ای با شامپو فرش، در صورتی که توسط شوینده مناسبی انجام نشود، به پارچه مبل آسیب می‌زند.

قبل از استفاده تمیز کننده روی کل مبل، شوینده را روی قسمتی از مبل که در دید نیست، امتحان کنید. برای این کار، دستمال تمیزی را به مواد شوینده آغشته و آن قسمت را تمیز کنید. پس از چند دقیقه ببینید که رنگ پارچه مبل تغییری نکرده باشد. سپس یک دستمال کاغذی را تا کرده روی آن قسمت فشار دهید؛ اگر دستمال رنگی نشد، می‌توانید با خیال راحت از آن ماده شوینده برای تمیز کردن مبل استفاده کنید.